Romanian Bulgarian English French German Hungarian Italian Spanish
Primaria Cornea

Get Adobe Flash player

ANUNT

1922/06.08.2021 - Anunt public - Privind intentia de a participa ca membrii in comisiile de receptie. Detalii aici.

ANUNT
14.05.2020 - Anunt public prin sistem informatic SEAP completat cu detalii suplimentare.
Detalii aici.INFORMATII PUBLICE

04.05.2020 - Informatii publice executie lucrari pentru proiectul "Construire
loc de joaca pentru copii in comuna Cornea, Jud. Caras-Severin". Detalii aici.

RASPUNSURI CLARIFICARI

27.05.2020 - Informatii publice raspunsuri si clarificari, detalii aici.

Stiati ca ... ?

Istorie
Comuna Cornea  străveche asezare românească cu urme de locuire încă din preistoric  este una din cele mai mari şi frumoase comune din judetul Caras-Severin.
 
Coordonate - Comuna Cornea
Localizare comunei Cornea dupa coordonatele geografice sunt 21.9667° longitudinal estică şi 45.269211° latitudine nordică.
 
Obiective turistice pe raza comunei Cornea
Monumente istorice si situri arheologice de vizitat sunt: Piatra Brisovei si situl arheologic in dealul Sfogea din Cuptoare.
 
banner_votinchisoare
Prima Pagina / Comuna Cornea
Localizare geografica

        Localizare comunei Cornea dupa coordonatele geografice sunt 21.9667° longitudinal estică şi 45.269211° latitudine nordică.
 

localizare geografica comuna cornea
Muntii Cernei - Vedere spre Comuna Cornea


        Comuna Cornea  este situată în depresiunea intramontană Timiş-Cerna, în sud-estul Banatului, la nord de Băile Herculane,  depresiune  ce din punct de vedere morfostructural reprezintă un graben periferic al carpaţilor Meridionali, flancat  la est de catenele munţilor Ţarcu şi Godeanu  iar spre vest de  Munţii Semenicului.  Cota depresiunii în zona Cornea-Cuptoare-Cruşovăţ fiind cuprinsă între 250-350 m, flancată la nord de  vârful Pietrele Ilişovei cu altitudini de peste 1900  m. De menţionat că această depresiune intramontană este parte componentă a culoarului tectonic Carnsebeş-MehadiaSituată în partea de sud a Banatului şi, deopotrivă, a judeţului Caraş-Severin, pe DN 6, localitatea Cornea, reşedinţa comunei cu acelaşi nume, se află la o distanţă de cca 46.81 km de oraşul Caransebes şi la 152 km de municipiul Timişoara. Comuna Cornea se întinde pe o suprafaţă de 4619 ha, din care 4150 ha reprezintă terenul agricol.

comuna cornea        Comuna Cornea  este situată în judetul Caras- Severin, in partea de sud - est a judetului. Distanţele până la oraşele din jur sunt: 86.6 km până la Resita, 46.81 km până la Caransebes, 90 km până la Oravita.

        Comuna este compusă din satul Cornea, satul Crusovat, satul Cuptoare şi satul Macoviste.Comuna Cornea este situata in partea mediana a culoarului depresionar Caransebes-Mehadia, ce face parte din culoarul tectonic Timis-Cerna-Bistra.

 

 

Copyright © - Primaria Cornea 2010

Toate drepturile rezervate.


web desing infoghid